rutas-hotel-boutique-edelweiss

Camí fluvial del Congost

Distància: 70,00 km
Dificultat: Mitjana-Baixa
Desnivell: Aproximadament 100 m

La Garriga compta amb dues vies ciclables i amb nombrosos camins per recórrer en bicicleta.

La sortida des de la plaça del Silenci passa pel Passeig des d’on es pot observar patrimoni d’estiueig. A continuació, es continua per la plaça Narcisa Freixas fins arribar a Can Terreros on es troben els seus vestigis arqueològics. Continuant pel pont del carrer Bages i el Carrer Ramon Ciurans. Finalment, s’enllaça amb el camí fluvial a Llerona, Rosanes i la Ametlla, en un recorregut de 3’9 km. Aquest recorregut es pot allargar fins a 35 km fins arribar a la platja del Besòs amb un desnivell de poc menys de 100 metres.

Es va descendint còmodament paral·lel al riu, que queda a la dreta i, a l’esquerra, veurà camps de conreu. A mesura que es va baixant, el paisatge es torna més urbà i industrial. El camí no té discontinuïtat.

Entre Montmeló i Mollet de Vallès el Congost es uneix al riu Mogent que baixa de l’est per formar el riu Besòs. El creuarem per anar a la seva riba esquerra.

Des d’aquest punt queda baixar uns 70 metres de desnivell fins al Parc Fluvial del Besòs i la platja de Sant Adrià.

rutas-hotel-boutique-edelweiss

Itinerari | Roca Centella

Distància: 19,00 km
Durada: 1h 50min
Dificultat: Alta
Desnivell: 761 m

Si teniu ganes de gaudir de vistes insuperables de La Garriga i de tota la plana del Vallès, i alhora, de fer un bon entrenament, podeu fer aquest recorregut en BTT, que en menys de 20 quilòmetres us portarà a la cima de Roca Centella, una de les muntanyes més altes de l’entorn de La Garriga.

Sortirem de La Garriga en direcció a Figaró fins a arribar gairebé a l’altura de la C-17. A la rotonda, anirem a buscar el camí que surt a la dreta entre les fàbriques, en direcció a l’ermita de Sant Cristòfol de Monteugues. Una vegada arribats a l’ermita, agafarem el camí de la dreta passant per Can Valls per arribar a la gran alzina. Seguirem el camí i girarem a la dreta en els dos propers creuaments, on el camí es convertirà en fortes pendents fins a l’últim creuament, on anirem a l’esquerra.

El camí ens portarà a una petita plaça on a peu podem pujar fins a la cima de Roca Centella. Per baixar, anirem en direcció a la casa de Prades passant pel coll de carpas i molt a prop de la colina de Santa Margarida, seguint sempre el camí de la dreta per desigualar l’altura. Entrarem a La Garriga per la zona de Can Poi.